Јандреоски избран во Одборот на директори
Прегледано: 1499 | Oбјавено на: 18.02.2022
 Извршниот директор на црногорските аеродроми, Горан Јандреоски, е именуван за член на Одборот на директори на Меѓународното здружение на раководители на аеродроми во светот (IAAE).

„По моето минатогодишно именување за членот на Бордот на Меѓународниот совет на аеродроми (Airport Councle International), овој избор е само уште една потврда дека нашата земја располага со квалитетни кадри во воздухопловната индустрија”, накратко вели Јандреоски.

Именувањето на Јандреоски за член на Одборот на директори на IAAE е многу значајно за размена на искуства и едукација на вработените во црногорскиот аеродром и во нивниот професионален развој. „Важно е што нашата компанија и црногорскиот воздушен сообраќај ќе добијат можност да се претстават пред големиот број членови на ова здружение, односно компании и поединци од воздухопловната индустрија”, велат од Аеродроми на Црна Гора.

Јандреоски, минатата година, стана директор на аеродромот во Подгорица. Претходно работеше во ТАВ Македонија и неколку години успешно менаџираше со Агенцијата за цивилно воздухопловство во земјава. Неговото назначување на оваа позиција е важно за целиот регион, а во здружението членуваат уште Тончи Пејовиќ и Игор Штимац од Хрватска. По Пејовиќ и Штимац, Јандреоски е уште еден воздухопловен експерт меѓу останатите членови на оваа престижна асоцијација.

Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations