Што е политика?
Прегледано: 15282 | Oбјавено на: 06.10.2015
  • Што е политика?

     Јованче го прашува татко му: - Тато, што е тоа политика..... - Седни тука синче, сега ќе ти објаснам. Вака значи јас заработувам пари во нашата фамилија, значи јас сум Капитализам, мајка ти...
 Јованче го прашува татко му:
- Тато, што е тоа политика.....
- Седни тука синче, сега ќе ти објаснам. Вака значи јас заработувам пари во нашата фамилија, значи јас сум Капитализам, мајка ти не работи ама таа располага со домашниот буџет, значи таа е Владата, ние се грижиме за твоите потреби, ти си Народот, дадилката е Работничката класа, а твоето мало братче е Иднината. Оди сега легни си, размисли и утре кажи ми дали си разбрал.
 
Си отишол Јованче на спиење, ама после некое време го слушнал малото братче како плаче, станал да види како е, и кога го видел искакан отишол во спалната, и ја гледа мајка му цврсто спие. Отишол до собата на дадилката собата, и го гледа татко му како ја работи, и си легнал.
 
Следното утро кога станал му вика на татко му:
- Тато, јас разбрав што е Политика: Додека Капитализмот ја ебе Работничката класа, Владата спие, Народот никој не го ферма, а Иднината ни е во гомна
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations