Жаба проголта цел лилјак!
Прегледано: 3297 | Oбјавено на: 26.09.2013
  • Жаба проголта цел лилјак!

    Биологот Фил Торес од истражувачкиот центар Тамбопата, рекол дека ова е едниствената ваква фотографија во светот.  
Чуварот на шумата Јуфани Олаја во националниот парк Керос де Амотапе во Перу сликал жаба на која од устата и ѕиркаат крила од лилјак.
Биологот Фил Торес од истражувачкиот центар Тамбопата, рекол дека ова е едниствената ваква фотографија во светот. 
- "Лилјакот влета во устата на жабата, а таа седеше со отворена уста" – рече Олаја.

Лилјаците многу ретко се дел од исхраната на овие водоземци, бидејќи не летаат толку ниско до земјата.
 
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations