Што значат акните на одредени делови од вашето лице?
Прегледано: 9791 | Oбјавено на: 17.09.2013
Сигурно веќе сте чуле дека појавата на акни на точно одредени делови на лицето можат да се показател на некои здравствени проблеми....

1. Акните на горниот дел од челото укажуваат на проблем со мочниот меур.

2. Акните на средниот дел од челото се знак за проблем со системот за варење.

3. Ако акните се појавуваат меѓу вашите веѓи, проверете ја работата на црниот дроб.

4. Како знак на проблеми со бубрезите, но и стрес можно е појавување на акни околу веѓите.

5. Доколку ви се појават акни околу устата, тоа значи дека користите несоодветни козметички препарати.

6. Акните на образите се предзнак на асматично заболување или чести настинки.

7. Ако ви се појавуваат акни во пределот од ушите накај брадата тогаш проверете си ги јајниците.

8. Доколку пак ви се појавуваат акни на брадата тогаш веројатно станува збор за хормонален дисбаланс.
 
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations