Со оваа вест сите ќе бидат среќни! Произведен е хибрид на пиво и вино со 8,5% алкохол!
Прегледано: 2328 | Oбјавено на: 04.09.2013
Американската пивара Blue Moon Brewing произведе хибрид на пиво и вино кое се пакува во вински шишиња и се сервира во класични чаши за вино.

Оваа необична комбинација има две основни варијанти, проксимити( комбинација од пиво и сок од грозје од сортата совињон бланк) и импалс( комбинација од пиво и сок од грозје од сортата кабарне совињон).

Оние кои го пробале велат дека овој пијалок повеќе потсетува на вино бидејќи процентуално има многу помалку пиво во него. Содржината на алкохол е 8,5%.
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations