Кога на партнерите сме им најмалку привлечни?
Прегледано: 6739 | Oбјавено на: 04.09.2013
Најновите истражувања во доменот на меѓучовечките односи докажуваат кога на другите луѓе сме им најмалку привлечни.

Судејќи по резултатите од досегашните истражувања најмалку привлечни сме во моментите кога се бориме со стресот. Тогаш ниту мажите ниту жените не се привлечни на своите потенцијални партнери.

Но тоа не е се! Бидејќи стресот ја менува реалната перцепција на човекот, врската и партнерот почнувате да ги гледате во негативно светло. Исто така стресот негативно влијае на самодовербата, со што се отежнува почетоот на нова врска.
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations