Паметните телефони и интернетот поважни од сексот
Прегледано: 2217 | Oбјавено на: 29.08.2013
Неодамнешна анкета во Австрија покажа дека секој втор жител на оваа земја би се откажал од сексот но не и од интернетот и паметните телефони.

Секој втор Австриец тврди дека со себе секогаш го носи својот мобилен телефон. Дури 60% од нив мобилните ги носат во својата спална соба, а 20% од нив никогаш не го исклучуваат звукот.

Две петини од испитаниците нагласуваат дека се секогаш достапни во било кое време во денот, а дури 84% незнаат како би го замислиле својот живот без интернет.
Најголема зависност од мобилните телефони и интернетот е меѓу младите лица т.е кај оние од 14 до 19 годинишна возраст.
 
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations