Мујо и Хасо тапетари
Прегледано: 10066 | Oбјавено на: 15.07.2013
  • Мујо и Хасо тапетари

     Одлучил Мујо да ги менува тапетите во својот стан и се сетил дека Хасо, кој живее во станот над него со иста големина ги менувал тапетите минатата година
 Одлучил Мујо да ги менува тапетите во својот стан и се сетил дека Хасо, кој живее во станот над него со иста големина ги менувал тапетите минатата година. Затоа решил да му побара совет.

Брате Хасо ти минатата година ги менуваше тапетите во станот?

Да, брате Мујо ги менував!

Па колку ролни купи?-прашува Мјуо

Дваесет- му одговара Хасо.

Од Мујо во продавница, купува 20 ролни тапети, почнува да лепи, го изглепува цел стан и му остануваат 8 ролни. Полудува и повторно оди кај Хасо на врата:

Ти Хасо ми рече декаси купил 20 ролни тапети!

Да Мујо.

Но, мене ми останаа 8 ролни!

Па да и мене!

Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations