Финансиската независност причина за жените повеќе да изневеруваат
Прегледано: 2421 | Oбјавено на: 11.07.2013
 Благодарение на финансиската независност и друштвените мрежи, жените се посклони на неверство од кога и да било до сега.

 

Процентот на Американки кои биле им неверни на своите мажи пораснал за 40% во последните 20 години, што значи дека моментално 21% од сопругите ги изневеруваат своите партнери.

 

„Мажите и понатаму почесто изневеруваат од жените, но разликата се повеќе се смалува“, вели Јањи Џамба, директор на Центарот за демографски истражувања АУМ.

 

Ваквиот пораст на случаите за неверство е резултат на финансиската независност која жените денес ја имаат и тоа што им се достапни друштвените мрежи.

 

„Тие можат да се сносат со евентуалните последици од аферите, со оглед на тоа што денес имаат поголеми примања и поголеми шанси за вработување“, изјавила Пепер Шварц, социолог на Универзитетот во Вашингтон.

 

Додека еден од четири мажи го рационализираат своето неверство под изговор дека бракот им е несреќен, дури една од две жени го користи ова исто оправдување.

 

 

 

Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations