Нијагарини водопади
Прегледано: 2891 | Oбјавено на: 18.06.2013
  • Нијагарини водопади

     Секоја година, од почетокот на ноември па се до крајот на првата недела во јануари, се одржува Фестивалот на светлината на Нијагарините водопади
 Секоја година, од почетокот на ноември па се до крајот на првата недела во јануари, се одржува Фестивалот на светлината на Нијагарините водопади.За време на овие два месеци се декорира пат по должина од шест километри, осветлен со околу три милиони светилки и повеќе од 100 осветлени дисплеи, вклучувајќи го и незаборавниот огномет.Иако Нијагарините водопади се осветлени преку целата година, овој фестивал кој се случува зимно време, нуди незаборавен спектакл.Летно време обоените светилки светат само по три часа на ден.
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations