ДЛУМ ПОВТОРНО ВО СКОПСКИ БЕЗИСТЕН
Прегледано: 2492 | Oбјавено на: 19.06.2015
На 16.06.2015 година (вторник) повторно се отвори галеријата на ДЛУМ во рамки на Безистенот во старата Скопска Чаршија. Со промоцијата на дела од Љубица Мешкова Солак, збогатена со музичкиот перформанс на Тони Китановски Трио, ДЛУМ ги промовираше новите партнери со кои повторно ќе започне да го користи изложбениот галериски простор во Безистенот.

На отворањето на изложбата во Кафе – Галеријата “Бадабум“ / “Badaboom“ (Безистен, Стара Скопска Чаршија) покрај авторот Љубица Мешкова Солак присуствуваа членови на ДЛУМ и претставници од други културни институции и љубители на уметноста.

“Со отворање на галеријата Бадабум се цели кон продолжување на традицијата за промовирање на ликовните проекти на ДЛУМ, но и кон организирање на културни случувања со тенденција овој галериски простор да прерасне во скопски културно - собирен центар“ изјави Христијан Санев, Претседател на ДЛУМ.

Изложбата е составена од десетина сликарски дела и објекти од последниот циклус на авторот, насловен како “Life is a Game, Art is a Life”. Истата ќе биде поставена за сите љубители на уметноста во времетраење од 15 дена, до 30.06.2015 година, во просториите на Кафе - Галерија Бадабум, каде сите посетители ќе може да уживаат во изложените дела и прекрасниот амбиент.
 
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови
Интервју со Стефан Ристевски. Млад научник за чии пронајдоци ќе читате во иднина
Aко успееме да направиме вештачка интелигенција која ќе биде во можност да чувствува, тогаш би започнале нашите проблеми.
Рептил ја негува традицијата на здравата и вкусна македонска храна
 Умешноста и истрајноста да ја зачуваме традиционалната рецепта во кујната и упорноста да ги сознаеме и готварските вештини онака како и нашите баби ги совладувале во младоста, несвесно креираа и отпор кон современите токови, кои значајно ги сменија навиките и ја воведоа процесираната храна. 
Движете се сигурно и спокојно со Сојузот на возачи на Македонија
Секој кој е на чекор пред избор на која компанија ќе ја даде довербата да го сервисира и врши технички преглед на возилото треба да се раководи од принципот на професионална услуга, но и традицијата на успех која ја има компанијата со која соработува.
Дуна инвестира во нов административен, развоен и логистички центар
Нашиот бизнис сегмент ги надрасна границите на Македонија и успешно услужуваме клиенти и во Србија и во Албанија“, вели Александар Пајковски од Дуна.

Facebook
Reccomendations