Мармалад од сливи и јаболка
Прегледано: 4786 | Oбјавено на: 04.09.2013
Состојки:
5 кг сливи
1 кг јаболка
1,5 кг шеќер
1 филџан јаболкова киселина

Подготовка:
1. Сливите се мијат, им се вадат коските и се сецкаат на ситно.
2. Сливите ги ставаме во тенџере на оган на 2ка. Тураме половина од шеќерот. Го правиме
1 ½ час со повремено мешање.
3. Јаболката ги мијаме и ги рендаме. Ги ставаме во тенџерето со сливите. Ги тураме и јаболковата киселина и остатокот од шеќерот. Вака го правиме уште 1 ½ час. 15 минути пред вадење мармаладот го миксираме со миксер.
4. Топлиот мармалад го ставаме во топли тегли. Тегите ги затвораме и ги ставме во рерна на 100 степени 15 минути. Рерната ја исклучуваме, а теглите ги оставаме да стојат додека да се изладат. 
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови







Facebook
Reccomendations