Како да ги раширите новите чевли
Прегледано: 9923 | Oбјавено на: 08.07.2013
 Еве како за 24 часа да ги направите тесните чевли удобни за носење.

 Потребни ви се 2 пластични ќесички со затворач, вода и замрзнувач.

Постапката е едноставна, но ефикасна!

 Наполнете ги кесичките со вода, количината зависи од бројот на чевлите, но од прилика кесички 20x18cm би биле доволни.

Добро затворената кесичка ставете ја во чевлата во предниот дел.

Потоа ставете ги во замрзнувач на место каде ќе можат да стојат исправено, без да се превртат и оставете ги овде еден ден. Како што ќе се замрзнува водата, така и штиклите полека ќе се растегнуваат.

Кога ќе ги извадите од замрзнувачот, ставете ги некаде каде мразот може лесно да се стопи, извадете ги кесичките, пребришете ги чевлите и спремни се за носење!

 

Мало предупредување: Внимавајте да оставите доволно место во кесите кога ставате вода, заради ширењето на мразот.

Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
НајновиFacebook
Reccomendations