Животните на систематски преглед
Прегледано: 2821 | Oбјавено на: 30.08.2012
  • Животните на систематски преглед

    Во зоолошката градина во Лондон, каде претстојуваат преку 16 илјади животни, од кои многу се загрозени видови, секоја година се спроведува преглед на секое животно со цел да се следи нивната здравс...
Не само луѓето имаат задолжителни систематски прегледи со цел да се следи состојбата на нивното здравје и можната појава на болести.

Можеби е реткост да се слушне но и животните се подложени на задолжителни систематски прегледи, секако во средините во кои луѓето водат грижа за истите. 
 
Во зоолошката градина во Лондон, каде претстојуваат преку 16 илјади животни, од кои многу се загрозени видови, секоја година се спроведува преглед на секое животно со цел да се следи нивната здравствена состојба.
Се следи нивната висина и тежина, и секако општата состојба на организмот. Еве како некои од нив се справуваат со процесот на проверка на нивните килограми, или поточно решено како вработените во зоолошката се обидуваат да ги задржат на вагата доволно долго за да ги добијат точните бројки и како се одвива целиот тој процес.
 
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations