11-те главни правила на детскиот уличен фудбал
Прегледано: 3725 | Oбјавено на: 26.04.2013

1. Најдебелото дете секогаш се става на гол
2. Детето што има фудбал одлучува кој ќе игра, а кој не
3. Пенал се добива само ако фаулираното дете пцуе многу или изгуби многу крв
4. Утакмицата завршува кога сите ќе се уморат или пак некое дете е повикано од мајка му да пишува домашна
5. Ако тепачки појаката екипа губи, се игра „док не падне мрак„
6. Ако нема фубал, и пластично шише може да заврши работа
7. Ако те бираат последен, со време смени си спорт
8. Ако топката влезе под некоја кола, посед имаат оние кои први ќе ќажат „Вадам„
9. Ако се наљути сопственикот на фудбалот, играње заврши.
10. Секој шут на голчињата на камења на потепачки расположената екипа е внатрешна статива и се рачуна како гол.
11. Три корни = пенал, освен за појаките, каде секоја втора корна ја сметаат за трета.

Автор: klizaci.blogspot.com
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations