Направил уметнички дела од својата ќерка
Прегледано: 4884 | Oбјавено на: 07.03.2013


Бил Гекас е фотограф од Австралија кој решил во центарот на неговата последна изложба да ја стави својата петгодишна ќерка, фотографирајќи ја во позите на низа класични уметници. Во колекцијата се гледа неговата испирираност од класичните уметнички дела, како на пример “Девојката со бисерна обетка”, која буди емоции слично како оригиналот.

Гекас е самоук фотограф кој ја освоил наградата за за најдобар портрет минатата година, престижната "International Loupe Award".
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations