БИЗАРНА УМЕТНОСТ: Човечки тела како експонати во музеј во Белград
Прегледано: 2460 | Oбјавено на: 23.10.2012
Контроверзната изложба наречена "Bodies Revealed" се одржува деновиве во Белград. На оваа изложба како експонати се прикажани вистински човечки тела и органи како на пример мускули, коски, нерви и други органи во оригинално издание.

По Валенсија и Љубљана оваа ексцентрично, бизарна изложба е пренесена и во Белград. Изложбата наменета за љубителите на уметноста, медицината но пред се провокација досега ја погледале преку 30 милиони луѓе од целиот свет.

Посетителите имаат прилика да видат 180 посебно припремени експонати, од кои 8 примероци од цели човечки тела, а целта на изложбата како што изјви Јелена Зориќ била да се промовира здравиот начин на исхрана и едукација на луѓето.

Кој е во можност нека од отпатува до Белград да ја погледне во живо, за остнтите следи галеријата од слики како и видео од отварањето на изложбата.


Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations