Берт Лар модел за ликот на лавот од „Волшебникот од Оз“
Прегледано: 5015 | Oбјавено на: 06.06.2013
 Костимот на лавот-страшливец од „Волшебникот од Оз“, кој во 2011 година беше на аукција за 3 милиони долари, со децении се чува во Музејот за уметност во Лос Анџелес. Оригиналниот костим имал и маска направена според моделот на лицето на Берт Лар кој ја игра улогата на лавот.

Берт Лар доброволно се пријавил да се направи маска според неговото лице, поради огромната сличност со скиците. Маската за малку немала да стигне до местото каде што е денес. По снимањето, била фрлена во ѓубрето и била пронајдена од страна на собирачот на ѓубре.

 
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations