Започна Октоберфест 2012
Прегледано: 4896 | Oбјавено на: 23.09.2012
  • Започна Октоберфест 2012

    Шеснаесет дневниот фестивал на пивото започна на 22 Септември и ќе трае до 7 Октомври. Се очекува на годинешниот Октоберфест да бидат испиени повеќе од 8 милиона литри пиво и да присуствуваат прибл...
Шеснаесет дневниот фестивал на пивото започна на 22 Септември и ќе трае до 7 Октомври. Се очекува на годинешниот Октоберфест да бидат испиени повеќе од 8 милиона литри пиво и да присуствуваат приближно ист толкав број на луѓе.

 
Фестивалот започнува со поворка од луѓе низ центарот на баварската престолнина Минхен и завршува на Терезината ливада упориште на „Октобар фест“, каде на површина од 42 хектари се поставени шатори на познати гостилници.

Сите заинтересирани за посета на овој фестивал повеќе информации може да најдат на www.oktoberfest.de а за останатите уживајте во фотогрфиите од минатогодишните фестивали.
 
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations