„Аптекарот“ – комична опера од Јозеф Хајдн
Прегледано: 3160 | Oбјавено на: 15.03.2013
 На 16.03.2013г. (сабота ) на малата сцена во МОБ, премиерно ќе се изведе комичната опера „Аптекарот“ од Јозеф Хајдн со почеток во 20.00 часот.
 
 
Диригент на претставата е Виктор Митровски, режија и сценографија на Уши Хорнер од Австрија, избор на костими Марта Трендафилова и концерт мајстор Климент Тодоровски.
 
 
Солисти:
Семпронио : Зоран  Даскаловски
Грилета : Александра Лазаровска-Василевски
Менгоне : Јане Дунимаглоски 
Волпино : Николина Јаневска
 
 
 
Станува збор за една весела и комична приказна, која ќе ве насмее до солзи и  веруваме дека на публиката  ќе ѝ се допадне и ќе предизвика голем интерес.
 
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations