Најубавите мисли на Пауло Коелјо
Прегледано: 4825 | Oбјавено на: 31.03.2013
 - Постои само едно нешто кое ги  прави соништата невозможни: стравот од неуспех.

- Ништо на светот не е потполно погрешно. Дури и застанат часовник е во право, два пати во денот.

- Кога сакаме, се стремиме кон тоа да бидеме подобри отколку што сме. Кога се стремиме да бидеме подобри, и оние околу нас стануваат подобри, исто така.

- Изгледа дека секој од нас има јасна идеа како оние околу нас треба да го живеат животот. Но, никој не зборува за својот живот.

- Вие сте она што верувате дека сте.

- Кога секој ден изгледа како претходниот тоа значи дека ги пропуштаме убавите нешта кои се случуваат секој ден со изгревањето на сонцето.

- Не го трошете своето време со објаснувања: луѓето го слушаат само она што сакаат да го слушнат.

- Позади студената маска на лицата на некои луѓе се крие огнено срце.

- Љубовта е нескротлива сила. Кога се обидуваме да ја контролираме, нè уништува. Кога се обидуваме да ја затвориме, нè заробува. Кога се обидуваме да ја разбереме нè остава со чувство на изгубеност и збунетост.

- Кога немав што да изгубам, имав сè. Кога престанав да бидам оној што сум, се пронајдов себеси.

- Запаметете дека богатството е онаму каде што е вашето срце.

- Никогаш не ќе можете да избегате од своето срце. Затоа , слушајте го што ви говори.

- Секој игнориран благослов се претвора во клетва.

- Луѓето сакаат да променат сè, но во исто време сакаат сè да остане исто.

- Никој од нас не губи никого, бидејќи никј не поседува никого.

- Една личност е сакана бидејќи е сакана. Не постои причина за љубовта.

Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови
Интервју со Стефан Ристевски. Млад научник за чии пронајдоци ќе читате во иднина
Aко успееме да направиме вештачка интелигенција која ќе биде во можност да чувствува, тогаш би започнале нашите проблеми.
Рептил ја негува традицијата на здравата и вкусна македонска храна
 Умешноста и истрајноста да ја зачуваме традиционалната рецепта во кујната и упорноста да ги сознаеме и готварските вештини онака како и нашите баби ги совладувале во младоста, несвесно креираа и отпор кон современите токови, кои значајно ги сменија навиките и ја воведоа процесираната храна. 
Движете се сигурно и спокојно со Сојузот на возачи на Македонија
Секој кој е на чекор пред избор на која компанија ќе ја даде довербата да го сервисира и врши технички преглед на возилото треба да се раководи од принципот на професионална услуга, но и традицијата на успех која ја има компанијата со која соработува.
Дуна инвестира во нов административен, развоен и логистички центар
Нашиот бизнис сегмент ги надрасна границите на Македонија и успешно услужуваме клиенти и во Србија и во Албанија“, вели Александар Пајковски од Дуна.

Facebook
Reccomendations