„БАЛ НА РАЗЛИЧНОСТИ“ 6.03.2013 (среда), почеток 18.30h
Прегледано: 1899 | Oбјавено на: 04.03.2013
 На 6 ти Март (среда), во 18.30.ч. во Македонска Опера и Балет ќе се одржи првиот „БАЛ 
НА РАЗЛИЧНОСТИ“ во организација на Здружението на граѓани за лица со дисфункции,хендикеп, 
ретки болести и посебни потреби „ДАЈТЕ НИ КРИЛЈА“ – Скопје и МАКЕДОНСКАТА ОПЕРА И 
БАЛЕТ.
Со задоволство Ве информираме за настан чија ЦЕЛ е подигање на свесноста за 
потребата за инклузија на лицата со посебни потреби во сите социјално општествени сфери. 
Настан со хуман предзнак, како и акција за собирање средства за проекти кои ги засегаат лицата 
со посебни потреби. 
ЗА ПРОГРАМАТА...
Настанот ќе биде во два дела - програмски и ревијален. Првиот дел ќе биде на големата 
сцена во МОБ и вториот дел во фоајето на МОБ. Целиот настан е презентација на успешни 
партнерства со инклузивна карактеристика. Во програмата ќе бидат застапени врни солисти на 
МОБ, но и мошне талентирани лица со посебни потреби кои ќе ви приредат дво часовно 
незаборавно искуство.
Во програмскиот дел најавуваме настапи на солистка сопранот Нада Талевска во дует со 
Џенгис Мемеровски (лице со посебни потреби- инклузивен настап) како и нејзин соло настап со
аријата „Болеро на Елена“ од операта Сицилијански вечери, солистите Ивана Коцевска и 
првенецот Бобан Ковачевски со Адаџо од балетот „Слепа девојка“ чија музика е на Љубомир 
Бранѓолица, првенката Весна Ѓиновска Илкова сопран со познатата „Арија на Сантуца“ од 
операта Кавалерија Рустикана, во пијано придружба на Јанинка Невчева. 
Програмата ќе биде збогатена со настап на Квартетот Air Strings и инклузивна ревија подготвена 
од модната куќа Елена Лука презентирана од успешни жени од повеќе свери и лица со посебни 
потреби а и дечиња. Водители на настанот и креатори на Comedy Show ќе бидат Сашко Коцев и 
Гораст Цветковски со кои ќе бидат инклузирани и лица со посебни потреби. 
Во ревијалниот дел ќе уживаме во перформансот на Тони Китановски, и поезија во 
интерпретација на Искра Донева и Александар Матовски Цако.
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови
Интервју со Стефан Ристевски. Млад научник за чии пронајдоци ќе читате во иднина
Aко успееме да направиме вештачка интелигенција која ќе биде во можност да чувствува, тогаш би започнале нашите проблеми.
Рептил ја негува традицијата на здравата и вкусна македонска храна
 Умешноста и истрајноста да ја зачуваме традиционалната рецепта во кујната и упорноста да ги сознаеме и готварските вештини онака како и нашите баби ги совладувале во младоста, несвесно креираа и отпор кон современите токови, кои значајно ги сменија навиките и ја воведоа процесираната храна. 
Движете се сигурно и спокојно со Сојузот на возачи на Македонија
Секој кој е на чекор пред избор на која компанија ќе ја даде довербата да го сервисира и врши технички преглед на возилото треба да се раководи од принципот на професионална услуга, но и традицијата на успех која ја има компанијата со која соработува.
Дуна инвестира во нов административен, развоен и логистички центар
Нашиот бизнис сегмент ги надрасна границите на Македонија и успешно услужуваме клиенти и во Србија и во Албанија“, вели Александар Пајковски од Дуна.

Facebook
Reccomendations