„Аптекарот“ - Јозеф Хајдн
Прегледано: 2017 | Oбјавено на: 31.01.2013
„Аптекарот“, премиерно ќе се изведе на 05.02.13г. (вторник) на малата сцена во МОБ со почеток во 20.00 часот, а репризата ќе се изведе на 06.02.13г. (среда) на малата сцена во МОБ со почеток во 20.00 часот.

Диригент: Виктор Митровски,
режија и сценографија: Уши Хорнер од Австрија,
избор на костими: Марта Трендафилова
концерт мајстор: Климент Тодоровски.

Солисти:

Семпронио : Дејан Стоев (05.02.13г.) , Зоран Даскаловски (06.02.13г.)
Грилета : Билјана Ѓуровска (05.02.13г.),
Александра Лазаровска - Василевски (06.02.13г.)
Менгоне : Јане Дунимаглоски (05.02.13г.), Никола Стојчевски (06.02.13г.)
Волпино : Николина Јаневска
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations