Музејот на еротика во Париз
Прегледано: 2324 | Oбјавено на: 05.08.2012
  • Музејот на еротика во Париз

    Франција e дом на некои од најважните музеи на уметноста, но сигурно е малку познато дека исто така е дом на еротскиот музеј во Париз. 
  Франција e дом на некои од најважните музеи на уметноста, но сигурно е малку познато дека исто така е дом на еротскиот музеј во Париз. Во текот на годините, од литература, уметност, цртежи, песни и филмови, парижаните никогаш не биле оние коишто се срамеле да ја покажат голотијата, еротизмот и  сексуални односи на било каков начин  (лирски или визуелна уметност), па затоа "Музејот de l'Erotisme или Еротски музеј во Париз не смее да биде изненадување. Во моментов, Еротски музеј во Париз има повеќе од 2.000 уметнички дела со сексуални теми кои се движат од фотографии, скулптури, видеа, и многу повеќе.


Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови

Facebook
Reccomendations