Љубовно кафенце
Прегледано: 2668 | Oбјавено на: 26.12.2012
Состојки:

200 мл врело црно кафе
40 мл коњак
шеќер по вкус
половина лимон
стапче цимет
 
Подготовка:
 
Рабовите на шолјата за кафе намачкајте ги со сок од лимон, а потоа додајте им претходно направена мешавина од шеќер и кафе. Потоа исцедете го лимонот и сокот додајте го во топлото црно кафе заедно со шеќерот и стапчето цимет. Ставете го коњакот во црпка за супа и запалете го, а потоа истурете го во кафето. Додајте ја целата смеса во претходно подготвената шолја и сервирајте.

Уживајте!!!
 
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови
Интервју со Мери Мирческa, ултрамаратонец
Пред околу 3,5 години сосема случајно истрчав полумаратон без никакви припреми ниту пак потешкотии. Едно ново случајно познанство таму ја смени брзината на планинарењето која до тогаш ја практикував. Од страсен планинар, станав планински тркач.
Интервју со Васил Зидровски. Иноватор и млад човек со интересен поглед на светот
 Љубопитен по природа. Интересен собеседник. Лукаво паметен кога треба да направи некој алгоритам. „Problem Solver”.
Како да се употреби докторатот за постигнување на сопствените цели
 Сè што чиниме во животот има единствена мотивација: како да ги постигнеме нашите цели. Секоја дефинирана активност, акција, размисла и улога, всушност, е насочена да го добиеме или да го оствариме она што сме го зацртале како патека на движење во нашиот живот. 
Интервју со Кокан Ајановски, тркач и Personal Wellness Coach
Трчањето не е само физичка активност. Трчањето е стил на живеење и постојана борба да се надминеш себе. 

Facebook
Reccomendations