Што е политика?
Прегледано: 13764 | Oбјавено на: 06.10.2015
  • Што е политика?

     Јованче го прашува татко му: - Тато, што е тоа политика..... - Седни тука синче, сега ќе ти објаснам. Вака значи јас заработувам пари во нашата фамилија, значи јас сум Капитализам, мајка ти...
 Јованче го прашува татко му:
- Тато, што е тоа политика.....
- Седни тука синче, сега ќе ти објаснам. Вака значи јас заработувам пари во нашата фамилија, значи јас сум Капитализам, мајка ти не работи ама таа располага со домашниот буџет, значи таа е Владата, ние се грижиме за твоите потреби, ти си Народот, дадилката е Работничката класа, а твоето мало братче е Иднината. Оди сега легни си, размисли и утре кажи ми дали си разбрал.
 
Си отишол Јованче на спиење, ама после некое време го слушнал малото братче како плаче, станал да види како е, и кога го видел искакан отишол во спалната, и ја гледа мајка му цврсто спие. Отишол до собата на дадилката собата, и го гледа татко му како ја работи, и си легнал.
 
Следното утро кога станал му вика на татко му:
- Тато, јас разбрав што е Политика: Додека Капитализмот ја ебе Работничката класа, Владата спие, Народот никој не го ферма, а Иднината ни е во гомна
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови
Интервју со Мери Мирческa, ултрамаратонец
Пред околу 3,5 години сосема случајно истрчав полумаратон без никакви припреми ниту пак потешкотии. Едно ново случајно познанство таму ја смени брзината на планинарењето која до тогаш ја практикував. Од страсен планинар, станав планински тркач.
Интервју со Васил Зидровски. Иноватор и млад човек со интересен поглед на светот
 Љубопитен по природа. Интересен собеседник. Лукаво паметен кога треба да направи некој алгоритам. „Problem Solver”.
Како да се употреби докторатот за постигнување на сопствените цели
 Сè што чиниме во животот има единствена мотивација: како да ги постигнеме нашите цели. Секоја дефинирана активност, акција, размисла и улога, всушност, е насочена да го добиеме или да го оствариме она што сме го зацртале како патека на движење во нашиот живот. 
Интервју со Кокан Ајановски, тркач и Personal Wellness Coach
Трчањето не е само физичка активност. Трчањето е стил на живеење и постојана борба да се надминеш себе. 

Facebook
Reccomendations