Македонец, Албанец и Грк заробени од домородци
Прегледано: 19256 | Oбјавено на: 06.04.2015
Дошле Македонец, Албанец и Грк на остров и ги заробиле домородци. Домородците им дале задача:
- Одете во шумата и најдете некое овошје или ќе ве свариме и ќе ве изедеме.
После некое време се враќа Македонецот со банана. 
Во ред рекле домородците, сега бананата ќе ти ја ставиме во газот и ако испуштиш било каков звук ќе те изедеме. Македонецот истрпел и преживеал. 
Потоа дожол Албанецот со јагода. Му го кажале истото и земале да ја буткаат јагодата кога овој почнал да се смее до солзи.
 
Македонецот го прашува, што се смееш кога ќе те изедат, а на тоа Албанецот одговорил: 
Види го Гркот доаѓа со лубеница.
 
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови
Интервју со Мери Мирческa, ултрамаратонец
Пред околу 3,5 години сосема случајно истрчав полумаратон без никакви припреми ниту пак потешкотии. Едно ново случајно познанство таму ја смени брзината на планинарењето која до тогаш ја практикував. Од страсен планинар, станав планински тркач.
Интервју со Васил Зидровски. Иноватор и млад човек со интересен поглед на светот
 Љубопитен по природа. Интересен собеседник. Лукаво паметен кога треба да направи некој алгоритам. „Problem Solver”.
Како да се употреби докторатот за постигнување на сопствените цели
 Сè што чиниме во животот има единствена мотивација: како да ги постигнеме нашите цели. Секоја дефинирана активност, акција, размисла и улога, всушност, е насочена да го добиеме или да го оствариме она што сме го зацртале како патека на движење во нашиот живот. 
Интервју со Кокан Ајановски, тркач и Personal Wellness Coach
Трчањето не е само физичка активност. Трчањето е стил на живеење и постојана борба да се надминеш себе. 

Facebook
Reccomendations