Репертоар на МОБ за месец септември
Прегледано: 564 | Oбјавено на: 19.09.2013
Традицијата на Македонската опера и балет и понатаму продолжува со доближување на оперската и балетската уметност до публиката. Поставување на балетски и оперски претстави од светското и националното музичко наследство, преку поставување на модерни и современи продукции со цел зголемување на заинтересираноста на широката јавност.

АЛЕКСАНДАР III МАКЕДОНСКИ - Љ. Бранѓолица

ALEXANDER III OF MACEDONIA

20.09.2013 – 20.00
Национално дело создадено по 9 години на сцената на МОБ. Најнова балетска продукција на МОБ. Претстава проследена со аплауз и овации на публиката како вистински одговор и оценка за сработеното. Љубовен приказ на борбениот Александар, дополнет со романтичниот карактер кој доминира во музиката на големиот мајстор – Бранѓолица. 
Либрето: Љубомир Бранѓолица и Роналд Савковиќ (Хрватска)
Кореограф: Роналд Савковиќ (Хрватска) Диригент: Бисера Чадловска
Сценограф: Зоран Костовски Костимограф: Александар Ношпал
Светло дизајн: Васко Лисичов Главен репетитор на балетот на МОБ: Тања Вујисиќ-Тодоровска Педагог на балетот на МОБ: д-р Снежана Филиповска Асс. Кореограф: Олга Панго, Горан Божинов, Саша Евтимова Асс. Костимограф: Маре Трајковска, Ана Кркулеска, Марта Дoјчиновска Концерт мајстор: Верица Ламбевска
КАСТ: 
Александар: Васил Чичијашвили (Грузија) Роксана: Александра Мијалкова Олимпија: Наташа Јосифовска Хефастион: Игор Веланоски Дариj крал на Персија: Трајче Стојковски Филип II: Драган Кочоски
Настапува балетскиот ансамбл и оркестарот на МОБ

ХУМАНИТАРЕН ГАЛА КОНЦЕРТ
28.09.2013 – 20.00 
Децата се нашата иднина. Да помогнеме на Детската клиника - СКопје


МОБ на своите посетители им нуди можност да купат билети за претставите за цени од :

300 / 400 / 500 МКД за настани на Големата сцена

200 МКД за настани на Малата сцена

500 МКД за хастанот на 28.09.2013

Билетите можете да ги резервирате и купите:

Билетарница тел: 02/3118 – 451

Online продажба на билети на: www.mob.com.mk
 
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови
Викенд Медиа Фестивал: Рекордни 135 пријавени проекти за “SoMo Borac”
“SoMo Borac” е собирно место за дигиталните професионалци на Викенд Медиа Фестивал на кое се наградуваат најдобрите производи од социјалните мрежи, односно категорија на мобилни уреди. 
Рекорден одзив на “BalCannes”: пријавени дури 148 проекти
“Balcannes” кој што се одржува по трет пат, привлече 148 пријавени проекти, речиси двојно повеќе од минатата година, кога притиганаа 82 пријави.  
Изложба на фотографии снимани од мобилен телефон
Во фотографиите објавени на профилот на #botovacha провејува "lifestyle" мотивот, кој најдобро говори за слободата во фотографското чувство на авторот.  
Се е подготвено за 7миот Викенд Медиа Фестивал: целиот регион е во Ровињ
Под покровителство на Адрис Група, во пет сали во старата фабрика за тутун, во следните три дена ќе се одржат педесет предавања, панел дискусии, презентации и работилници.  Facebook
Reccomendations