НОВА ВЕРЗИЈА: Излези момче право на тераса
Прегледано: 1657 | Oбјавено на: 19.11.2012
ТЕКСТ: 
Излези момче право на тераса
и поздрави ја Гоцевата раса
кренете раце високо горе
наше ќе биде и солунско поле

Напред момци предизвикот е голем
направете не' народ задоволен
покажете им кои сме и што сме
доста не' гледаа со иронија и потсмев

Сите сме со вас знајте не сте сами
дајте се' од себе нека има драми
горди сме сите никој не се срами
гркот може само да галами

Але, але!!!..

Ој ти момче Илиевски Владо
ти си идол на нашата младост
ти си херој симбол за радост
те сака сиот македонски народ

Hey boy Lester Bo McCalebb
you are the best our player
we have you the strongest public gun
don't be affraid just "run Bo run"

Ој ти момче ѕверу Перо Антиќ
кој те видел добро те запамтил
удри јако не го жали кошот
покажи кој е овде момче лошо

Стојат во ќошот на било која страна
сложните браќа Војдан или Дамјан
за шут за три секогаш се спремни
нивните поени се премногу вредни

Ој ти момче Гечевски Тодор
потребен ни е твојот силен продор
за да им го потонеме бродот
на мирен начин јуначки и гордо

Ој ти момче Предраг Самарџиски
само тргни јако и патот ти се чисти
можат да застанат но за тебе се ниски
тие се сок, а ние сме виски.

Ој ти момче Ѓорѓи Чековски
застани цврсто нека бара да му простиш
покажи што е македонска снага
песна да се слушне до Солуна града

А вие сите не стојте само
викајте и скокајте рамо до рамо
мали на карта но големи на терен
ќе дојде се на свое ќе покаже време!
Оставете го вашето релаксирано мислење:


Најчитани
Најнови
Рекорден одзив на “BalCannes”: пријавени дури 148 проекти
“Balcannes” кој што се одржува по трет пат, привлече 148 пријавени проекти, речиси двојно повеќе од минатата година, кога притиганаа 82 пријави.  
Викенд Медиа Фестивал: Рекордни 135 пријавени проекти за “SoMo Borac”
“SoMo Borac” е собирно место за дигиталните професионалци на Викенд Медиа Фестивал на кое се наградуваат најдобрите производи од социјалните мрежи, односно категорија на мобилни уреди. 
Изложба на фотографии снимани од мобилен телефон
Во фотографиите објавени на профилот на #botovacha провејува "lifestyle" мотивот, кој најдобро говори за слободата во фотографското чувство на авторот.  
Се е подготвено за 7миот Викенд Медиа Фестивал: целиот регион е во Ровињ
Под покровителство на Адрис Група, во пет сали во старата фабрика за тутун, во следните три дена ќе се одржат педесет предавања, панел дискусии, презентации и работилници.  Facebook
Reccomendations